Nöjen

Bad

Härnön är en underbar ö med strövmarker, sjöar och fiskelägen. Denna ö är ett verkligt rekreationsområde och här finns också en underbar badstrand vid namn “Smitingen”. nöje i HärnösandHär finner man en kilometerlång härlig sandstrand och denna badplats hör till de bästa i Sverige. Området kring själva badplatsen är också värd att utforskas. Här finns raukar, stigar, klapperstensfält och grottor. Man startar vandringen till grottorna från badplatsen och det är en ganska strapatsrik promenad. För att nå någon av tunnelgrottorna måste man klättra en del. Man bör tänka på att ha bra skor på fötterna. Man kan också välja att vandra “Geologistigen” vilken även den utgår från badplatsen. Denna stig är cirka en kilometer lång och man kommer att få uppleva mycken skön och häpnadsväckande natur. Här får man se raukar, grottor, grytor och ett klapperstensfält.

Om man har lite extra tid under besöket kan man med fördel resa ut till den vackra Hemsön. Här finns många fina badstränder och man har också möjlighet att besöka Hemsöns fästning.

Stadsvandring

Om man tar kontakt med Härnösands turistbyrå, som ligger vid stora torget, kan man boka in sig på att få följa med en guidad tur runt Härnösand. Guidningen bedrivs i grupper om cirka 20 personer och man får lära sig mycket intressant om Härnösand. En dag i veckan kan man följa med denna rundtur i Västernorrlands äldsta stad. Vandringen tar bara cirka en och en halv timme och är en mycket trevlig liten utflykt att göra om man är på semester i staden. Guiderna är mycket kunniga och detta gör att det blir en väldigt intressant promenad.

Golf

Härnösand har en 18-håls golfbana i natursköna omgivningar. Denna golfbana heter Vägnön och den ligger bara en liten bit utanför Härnösand. Varje sommar genomförs Härnösands stadsgolf. Till detta evenemang anmäler man sig med sitt lag för att tävla mot andra lag från Härnösand. Detta brukar vara spännande och festliga tillställningar och om man inte har möjlighet att vara med och spela kan man delta som åskådare. Om man inte är så hemma på hur man spelar golf anordnar Härnösands golfklubb en golfskola vid vilken man kan delta.

Om man inte är så intresserad av att gå långa sträckor på en golfbana kan man i stället välja att spela minigolf. Vid simhallen mitt inne i centrala Härnösand finns en minigolfbana. Här kan man prova på golfspelandets ädla konst.

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.